بهترین درخت انار در ایران چه نام دارد: معرفی ۵ نهال پربار انار:
میوه ی انار و رنگ قرمزش همیشه یادآور فصل پاییز، فصل رنگ ها و شور و شوقهای پاییزی می باشد. قرمزی دانه های انار؛ سرخی و خون شدگی دل عاشق رو میرساند و بهترین نهال انار می تواند طمع دلنشین کشاورزی در فصل پاییز را برای باغدار رقم زند.
انار در ایران ویژگی خاصی دارد و از میوههای پرطرفدار و بسیار خوشطعم و دلنشین است. انار انواع گوناگون دارد و مزههای ترش، شیرین و ملس دارد. در مناطق مختلف ایران، انارهای گوناگون به عمل میآیند و به اسم منطقه ای که در آنجا تولید میشوند، معروف می باشند. برای مثال انار هایی مانند:
- انار ساوه،
- انار شیراز،
- انار دزفول،
- انار محمودآباد و … از این دسته نام می باشند که نام مکانی که رشد کرده اند را به خود گرفته اند. اما قطعاً تنوع نژاد انار به همین تعداد محدود نشده و بسیار بیشتر است. در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین نهال انار آشنا کنیم؛ پس در این مقاله با ما باشید.
بهترین انار کدام است:
شاید دقت کرده باشید که اغلب انارها با هم شباهت هایی دارند، اما در اصل نژاد در آن ها تفاوت هایی نیز وجود دارد. تفاوت هایی مانند:
- اندازه،
- اندازه تاج انار،
- رنگ،
- شکل پوست انار،
- رنگ دانههای انار،
- فشردگی آنها و ضخامت پوست و سختی هسته انار از برجسته ترین تفاوت های آن می باشد.
موضوع از این قرار است که این ویژگیها وجه تمایز انواع نهال انار از یکدیگر و ترجیح در انتخاب نهال است. به هر حال برای انتخاب نهالهای انار جهت کاشت میبایست بهترین نهال انار را انتخاب کرد؛ کما اینکه نژاد آن در باردهی و بازده و سلامت درختان تأثیر دارد.
اولین نهال از سری بهترین نهال انار، انار واندرفول، اناری با تاج بزرگ
یکی از بهترین نهال های انار، انار واندرفول است که تاجی بزرگ دارد و جزء ارقام پربار و پر محصول است. این انار اندازهای تقریباً درشتی داشته و پوستی قرمز رنگ و ضخیم دارد. نهال این گونه از سرعت رشد خوبی برخوردار است. میوه آن آبدار و خوشطعم است و بازار خوبی دارد. این گونه از انواع پیوندی است و نهال آن قدرت رشد خوبی دارد. هسته انارهای واندرفول، خیلی سخت نیست.
دومین نهال از سری بهترین نهال انار، انار ساوه، با شهرت بسیار زیاد
از دیرباز، انار ساوه، بسیار معروف و مشهور بوده است. این گونه از انار، میوهای بزرگ و درشت دارد و بومی ایران است و نهال آن با آب و هوای ایران سازگار است و تا دمای ۵۵ درجه سانتیگراد را تحمل میکند. این انار میوهای گرد با پوست ضخیم دارد و بسیار آبدار است. درختان انار ساوه در شرایط مساعد، بیسار پر بار بوده و از باردهی خوبی برخوردارند. به دلیل کیفیت بالای انار ساوه در سالهای اخیر بسیار برای صادرات کارآیی داشته است.
سومین نهال از سری بهترین نهال انار، انار دانه سیاه، سیاه پوست نازک
این رقم از انواع با کیفیت است که پوستی نازک و میوه ای معمول با تاج کوچک دارد. دانههای این انار قرمز پر رنگ مایل به زرشکی بوده که به انار دون سیاه معروف شده است. نهال انار دانه سیاه از گونههای با صرفه اقتصادی بوده و از بازار خوب و تقاضای زیاد برخوردار است. این گونه مقاوم به سرمای بهاره بوده و دیرگل و مناسب مناطق معتدل تا سردسیر است. این (Pomegranate seedlings)، ضمن اینکه پربار و پر محصول است، بومی ایران بوده و نسبت به خشکی نیز مقاوم است و طعمی ملس دارد.
چهارمین نهال از سری بهترین درخت انار، انار آمریکایی، سازگار با مناطق مختلف
نهال انار آمریکایی ، بسیار با کیفیت و مناسب کشت در اکثر مناطق کشور است. البته در مناطق کوهستانی که سرمای قابل توجه ای دارد احتمال یخ زدگی ریشه وجود دارد، که این نژاد گزینه ی مناسبی نمی باشد. باردهی خوب و صرفه اقتصادی و تجاری دارد. در برابر کم آبی و آفات مقاوم بوده و دانههای قرمز رنگ دارد. میوه ی آن، پوست قرمز و نسبتاً ضخیمی دارد. بهترین زمان کاشت آن از پاییز تا اوایل بهار است.
پنجمین نهال از سری بهترین نهال های انار، انار سفید، اناری خاص و کمیاب
این نهال های انار، جزء بهترین نهال انار و سازگارترین درخت انار برای مناطق معتدل است. دانههای انار سفید، سفت و محکم و آبدار هستند. طعم ملس و ترش دارد و مورد توجه دوستداران انار ترش و ملس است. رنگ پوسته این انار به رنگ زرد روشن است و به همین دلیل انار سفید نامیده میشود. درخت این انار دارای عملکرد و باردهی مناسبی است. این گونه از بازار خوبی برخوردار است.
کاشت بهترین نهال انار چگونه صورت می گیرد:
بهترین نهال انار؛ در فصل پاییز تا قبل از رسیدن فصل بهار کاشته میشود؛ چرا که در فصل سرما نهال در خواب است و ریشههای آن حین جابجایی آسیب نمیبینند. میوه انار برای رشد خود به گرمای تابستان و البته سرمای زمستان نیاز دارد؛ به طوری که نیاز سرمایی ۲۰۰ تا ۴۰۰ سرما دارد.
بهترین نهال انار؛ برای رشد مناسب خود به خاک شنی- رسی نیاز داشته و مقاوم به کم آبی است. گونههای انار انواع دیررس و زودرس دارند و با اینکه درختان انار به خشکی مقاوم هستند، ولی گرمای شدید و خشکی زیاد، به درخت آسیب رسانده و باعث ریز ماندن میوه آن میشود.
مواردی که بهتر است در انتخاب بهترین درخت انار رعایت کرد:
- باردهی و میزان عملکرد نهال
- شرایط اقلیمی و آب و هوایی؛ برخی گونهها مناسب مناطق معتدل و برخی مناسب مناطق سردسیر هستند
- گرده افشانی: درختان انار خود گردهافشان نبوده و نیاز به گونه گردهافشان دارند که باید نوع سازگار با هر یک را در نظر گرفت.
- قدرت رشد نهال انار که برخی ارتفاع بیشتری می گیرند و شاخ و برگ بیشتری دارند.
- شروع باردهی: براخی گونهها زودتر به بار مینشینند و برخی دیرتر؛ به عنوان مثال انار ساوه، از سال چهارم به بار مینشیند.
- مقاومت در برابر آفات و کمآبی: نهالها و درختان انار مقاومتهای متفاوتی در برابر آفات دارند که باید قبا از انتخاب بهترین درخت انار مدنظر قرار بگیرد.
- دیرگل یا زودگل: سرمای بهاره در برخی مناطق ممکن است به گلها و میوههای انار آسیب برساند.
- وزن و اندازه میوه: برخی اقلام، میوههای درشتتر و برخی کوچکتر دارند.
- بازار بهترین انار: برخی انارها مشتریان بیشتری داشته و بازار بهتری دارند؛ برخی صادرات بهتری دارند.
شرایط کاشت بهترین درختان انار:
برای کاشت بهترین نهال انار، باید فاکتورهایی در نظر گرفته شود؛ از جمله:
نوع خاک: شوری خاک و درصد املاح آن، می بایست مطابق نیاز گیاه باشد تا باردهی و عملکرد درخت انار افزایش پیدا کند. در هنگام کاشت میتوان خاک برداشته شده از گودال را با کود دامی مخلوط کرده و اقدام به کاشت کرد. زهکشی خاک برای کاشت بهترین نهال انار، باید خوب باشد و وضعیت مناسبی داشته باشد.
عمق گودال: گودال حفر شده باید عمق مناسب داشته باشد. عمق گودال به اندازه، سن و وضعیت ریشههای نهال بستگی دارد. میتوانید گودالی به عمق ۶۰ سانتیمتر حفر کنید و آن را تا عمق ۲۰ یا نهایت ۳۰ سانتیمتری از مخلوط خاک و کود پر نمایید و بعد نهال را در آن قرار دهید.
آبیاری: در آبیاری نهال انار، شرایط آب و هوایی و فصلی دخیل است. اما بعد از کاشت میبایست به طور منظم نهال آبیاری شده و بهتر است در طول رشد از آبیاری قطرهای استفاده کرد. هنگام کاشت تا زمانی که از تطبیق نهال با شرایط جدید مطمئن نشدهاید، آن را روزانه آبیاری کنید؛ سپس میزان آبیاری را به هفتهای یک بار کاهش دهید.
۴ نکته کوتاه در مورد کاشت نهال درخت انار:
- فراموش نکنید هنگام کاشت حتماً ریشه نهال را ضدعفونی کنید.
- کودهی در زمان مناسب سبب تقویت نهال و میوه آن میشود. کود آمونیوم سولفات بهترین کود برای درختان انار است.
- فاصله مناسب را برای کاشت نهال در نظر بگیرید، زیرا درخت انار به نور کافی برای تولید میوه مرغوب و مناسب نیاز دارد.
- یکی از مشکلات که از داشتن بهترین انار جلوگیری می کند، ترک خوردن انار است که به دلایل مختلف، از جمله کمبود املاح و شوری خاک و آبیاری نامناسب و خشکی ایجاد میشود.
جمع بندی نهایی در رابطه با بهترین نهال انار:
در این مقاله به برسی کامل انواعی از بهترین نهال انار پرداخته شد تا راهنمای مفیدی جهت پرورش درختان انار برای شما گردد. شما همچنین می توانید تنها با یک تماس با نهالستان دکتر نهال، با کیفیت ترین ارقام نهال را خریداری نمایید. دکتر نهال یکی از معتبرترین نهالستان های دارای مجوز رسمی از جهاد کشاورزی می باشد که شما می توانید با خیالی اسوده سفارش خود را ثبت نمایید.
برای اطلاع از ارقام موجود وقیمت تماس بگیرید.
۰۹۳۵۷۱۳۳۵۹۰