مقالات

نحوه آبیاری نهال تازه کاشته شده

آبیاری نهال تازه کاشته شده

آبیاری نهال های تازه کاشته شده در تمام فصل ها به عنوان یکی از موارد حیاتی مد نظر قرار می گیرد. آب دادن صحیح و مناسب تأثیر بسزایی بر رشد و توسعه نهال ها دارد و به ایجاد شرایط ایده آل برای رشد سالم آنها کمک می کند.

برای آگاهی بیشتر از روش های آبیاری نهال تازه کاشته شده در تمام فصل ها، می توانید به مجموعه مبین نهال مراجعه کنید که در آن اطلاعات جامع در این زمینه ارائه شده است.

این مجموعه انواع نهال ها شامل نهال های دارای شناسنامه و درختان میوه و غیره را به فروش می رساند.

09357133590

زمان مناسب آبیاری نهال های تازه کاشته شده

نباتات جدیداً کاشته شده نیازمند مقدار بیشتری آب و مراقبت های بعد از کاشت هستند نسبت به گیاهانی که از پیش کاشته شده‌اند. لذا، آبیاری آن‌ها در زمان کاشت و به فواصل زمانی زیر، بسیار حیاتی است:

  • ۱ تا ۲ هفته پس از کاشت، باید روزانه آبیاری شوند.
  • ۳ تا ۱۲ هفته پس از کاشت، هر دو تا سه روز یکبار نیاز به آبیاری دارند.
  • پس از گذشت ۱۲ هفته، هر هفته به آبیاری نیاز دارند تا ریشه‌هایشان تثبیت شود.

نوع گونه نهال

چه هنگامی نهال به آب بیشتری نیاز دارد؟

علی ‌رغم قاعده‌ها و آموزش‌های مطرح شده، نمی‌توانید برنامه‌ای برای آبیاری نهال تازه کاشته شده تعیین کنید، بدون این که به اندازه نهال در زمان کشت توجه کنید. هرچه اندازه آن در زمان کشت بزرگ‌تر باشد، مدت بیشتری طول می‌کشد تا سیستم ریشه‌ای ایجاد شود و هر بار به آب بیشتری نیاز دارد.

نهالی که در زمان کاشت، قطری برابر با ۲.۵ سانتی‌متر دارد، باید به مدت یک سال و نیم در هر آبیاری ۵.۵ لیتر آب دریافت کند. با در نظر گرفتن این نکات، می‌توانید به شیوه‌ای اصولی از آنها خود مراقبت کنید.

چرا آبیاری نهال تازه کاشته شده، مهم است؟

وقتی برای زیباسازی حیاط منزل نهال می‌خرید یا قصد سودآوری از کشت آن در باغ و زمین خود را دارید، به ریشه آن دقت کنید. اغلب دارای ریشه‌های کوتاه، تازه درآمده و ضعیف هستند و برخی ممکن است آسیب دیده باشند.

اگر نحوه آبیاری نهال تازه کاشته شده منظم و برنامه‌ریزی شده باشد، فرآیند بازسازی ریشه‌ها با سرعت بیشتری انجام خواهد شد و به اصطلاح، پای نهال در زمین محکم می‌شود.

نحوه آبیاری نهال تازه کاشته شده

عوامل مؤثر بر نحوه آبیاری نهال تازه کاشته شده

آبیاری نهال‌ تازه کاشته شده تا زمانی که به طور کامل در زمین استقرار یابند، اهمیت بسیاری دارد. نیاز آبی در روزها و هفته‌های ابتدایی بیشتر است و مراقبت از درخت تازه کاشته شده باید اصلی‌ترین وظیفه باغبان باشد.

از طرف دیگر، عوامل زیادی در تعیین نحوه آبیاری نهال تازه کاشته شده مؤثر هستند و نمی‌توان یک روش واحد را برای همه آنها توصیه کرد. مهمترین عوامل مؤثر بر نحوه آبیاری نهال تازه کاشته شده به شرح زیر است:

۱ ـ نوع گونه نهال و اندازه آن

نیاز آبی نهال‌ها با یکدیگر متفاوت است و باغبان باید قبل از کاشت، نیاز آبی گونه مورد نظر خود را بررسی کند. دو نکته زیر را حتماً در این شرایط در نظر داشته باشید:

  • نیاز آبی متفاوت نهال: گونه‌های مختلف به میزان آبیاری متفاوتی نیاز دارند و با سرعت متفاوتی آب را از ریشه جذب می‌کنند. علاوه بر این، نیاز آبی درختانی که در مناطق خشک و گرمسیری رشد می‌کنند با نیاز آبی درختان مناطق مرطوب و نیمه‌گرمسیری یکسان نیست.
  • اندازه ریشه نهال در زمان کاشت: اندازه ریشه عامل مهمی در تعیین نیاز آبی نهال است. درختانی که ریشه‌های بزرگتری دارند، شاخه و برگ‌های بزرگ‌تری نیز دارند. برای جلوگیری از تأثیر منفی استرس ناشی از نشاکاری بر ریزش شاخه و برگ درختان، باید آنها را در هفته‌های اول بیشتر آبیاری کرد.

۲ ـ موقعیت مکانی نهال

موقعیت جغرافیایی درخت تأثیر بسزایی بر نحوه آبیاری نهال‌های جدیداً کاشته شده دارد. موقعیت‌های مکانی متفاوت به شکل زیر است:

  • سایه یا آفتاب: نهالی که در سایه کاشته‌اید، آفتاب کمی دریافت می‌کند. در نتیجه، آب درخت با سرعت کمتری تبخیر شده و به آبیاری کمتری نیاز دارد. برعکس، نهالی که در آفتاب کاشته شده، نیاز به آبیاری بیشتری دارد.
  • شیب‌دار یا بدون شیب: کاشتن نهال در شیب باعث می‌شود که آب سریع‌تر به پایین شیب کشیده شود و نهال به آب بیشتری نیاز داشته باشد.

۳ ـ درجه حرارت هوا

درجه حرارت هوا و مدت ‌زمان تابش نور خورشید دو فاکتور مهم برای میزان نیاز آبی نهال هستند. هرچه درجه حرارت هوا و مدت‌زمان تابش نور خورشید بیشتر باشد، به آبیاری بیشتری در طول هفته نیاز دارد.

اهمیت آبیاری نهال تازه کاشته شده

۴ ـ نوع بافت خاک

نوع بافت خاک قدرت نگهداری آب و سرعت نفوذ آب در خاک را مشخص می‌کند، که به همین دلیل بسیار مهم است که برای نحوه آبیاری نهال تازه کاشته شده به نوع بافت خاک توجه کنید. انواع خاک و سرعت نفوذ آب در آنها به‌صورت زیر است:

  • خاک شنی: سرعت نفوذ آب در خاک شنی بسیار زیاد است و در مواقعی حتی درخت فرصت نمی‌دهد که به طور کامل آب مورد نیاز خود را از طریق ریشه جذب کند.
  • خاک رسی: سرعت نفوذ آب در خاک رسی کند است و آب برای مدت‌زمان بیشتری در این نوع خاک نگهداری می‌شود. اگر در آبیاری نهال در خاک رسی زیاده‌روی کنید، امکان غرقاب شدن ریشه‌ها زیاد است.

۵ ـ عمق خاک

روابط بین عمق خاک و تعداد بارهایی که باید درخت‌ها آبیاری شوند برعکس است. به عبارت دیگر، هر چه عمق خاک بیشتر باشد، درخت‌ها نیاز به کمترین بار آبیاری دارند. دلیل این موضوع این است که خاک‌های کم عمق دارای ظرفیت کمی برای نگهداری آب هستند و ریشه‌های جوان درختان نمی‌توانند به مقدار زیادی آب در هر آبیاری دسترسی پیدا کنند.

بنابراین، شما باید درختان کاشته شده در خاک‌های کم عمق را به طور مکررتر آبیاری کنید.

نحوه آبیاری نهال

آبیاری نهال ها در فصل تابستان

در فصل تابستان و در هوای گرم، بهتر است آبیاری را به صبح یا عصر موکول کنید تا آب به سرعت تبخیر نشود و ریشه‌ها بتوانند آب مورد نیاز خود را جذب کنند و به درخت برسانند.

آبیاری نهال ها در فصل زمستان

درست است که درختان در فصل زمستان به خواب می‌روند، اما این به معنای توقف رشد و عدم نیاز به آب نیست. در روزهای زمستانی که برف روی زمین نیست و سرما کاهش یافته، باید نهال‌های خود را آبیاری کنید.

میزان آبیاری نهال گردو

برای تعیین میزان آب مورد نیاز برای پربار کردن درخت گردو باید توجه داشته باشیم که مهم‌ترین عامل در این زمینه سن درخت و تاریخ خرید و کاشت نهال گردو در باغ است. نهال‌های جوان تازه کاشته شده تا چند ماه نیاز به آبیاری روزانه یا هفته‌ای دو بار دارند، زیرا ریشه‌های این درختان ضعیف هستند و نمی‌توانند رطوبت را از خاک جذب کنند.

پس از مشاهده علائم رشد و جوانه زنی در نهال که نشان‌ دهنده سازگاری ریشه با خاک باغ است، می‌توانید آبیاری را به هفته‌ای یک بار کاهش دهید. به طور معمول توصیه می‌شود تا سن ۲ تا ۴ سالگی که درخت شروع به باردهی می‌کند، فاصله آبیاری ۷ روز یک بار باشد.

اما از سن ۵ سالگی به بعد، می‌توانید این فاصله را به ۱۰ روز افزایش دهید و زمانی که درخت گردو به بلوغ کامل رسید، نیاز آبی آن به طور چشمگیری کاهش می‌یابد و آبیاری عمیق دو بار در ماه نیاز آن را برطرف می‌کند.

علت خشک شدن نهال تازه کاشته شده

خشک شدن نهال تازه کاشته شده به عوامل زیادی مرتبط است، اما آبیاری نامناسب یکی از مهمترین علل آن است. باغبانی که نهال تازه کاشته شده را بدون آبیاری کافی رها می‌کند، نباید انتظار داشته باشد که آنها سرحال و شاداب باشد.

در هفته‌های ابتدای کاشت، ظرفیت نگهداری آب در ریشه‌ها بسیار پایین است و باید به آبیاری نهال توجه بیشتری داد.

آبیاری نهال ها در فصل تابستان

سخن پایانی

با در نظر گرفتن ضخامت تنه، نوع خاک و زهکشی، فصل و شرایط آب و هوا، همچنین اینکه نهال پیوند شده است یا خیر، برنامه آبیاری را تنظیم کنید و همواره آنها را مراقبت و حفظ کنید.

برای خرید انواع نهال میوه در تهران، با کارشناسان مجموعه مبین نهال تماس بگیرید تا نهالی پربار، زودبازده، زودرس و مقاوم به سرما را تهیه کنید و از آن لذت ببرید.