خصوصیات گیاهشناسی
نهال گوجه سبز زودرس و ارتفاع درخت نهال گوجه سبز زودرس به طور تقریبی ۳ تا ۵ متر محاسبه میگردد. میزان باردهی درخت گوجه سبز زودرس حدودا ۴۰ تن در هکتار برآورد میشود که بعد از سال اول میزان باردهی آن روند افزایشی خواهد داشت. فواصل کاشت این نهال را ۴*۴ در نظر میگیرند. گلدهی نهال گوجه سبز زودرس با توجه به عواملی همچون اقلیم و شرایط آب و هوایی مختلف است. شایان ذکر است که در فصل زمستان یعنی اواخر اسفندماه این گیاه به گل مینشیند و تاریخ رسیدن میوه فصل بهار است. از خصوصیات درخت نیز میتوان به ارتفاع کوتاه و مناسب آن جهت کشت اشاره نمود. عملکرد درخت در هکتار ۳ تا ۵ تن برآورد میشود. عمر مفید و اقتصادی درخت حدودا ۴۰ تا ۵۰ سال بیان میشود. رنگ میوه نهال گوجه سبز زودرس سبز مایل به زرد میباشد. این درخت به دو نوع هرس هرس فرمدهی و همچنین هرس باردهی در زمانهای مقرر نیازمند است به طوری که هرس اول را در فصل تابستان و هرس دوم را در اواخر زمستان انجام میدهند. عمل گردهافشان نیز قبل از باز شدن گل رخ میدهد.
آبیاری گوجه سبز زودرس
نیاز به آبیاری نهال گوجه سبز زودرس به گونهای است که باید در طی سال ابتدایی بعد از کاشت، آبیاری آن به شکل منظم و مرتب انجام گیرد تا ریشههای درخت به خوبی گسترش پیدا کنند. به عبارتی هفتهای دو مرتبه به شکل عمیق نیاز به آبیاری دارد. آبیاری مناسب و صحیح سبب رشد و میوهدهی خوب همراه با تولید میوههای پرآب و خوش طعم میشود. اگر آبیاری سطحی و کم صورت گیرد، سبب میگردد اکثر ریشهها در همان سطح نزدیکی خاک رشد کنند. لذا چنین درختی به تدریج ممکن است در مواجه با کمبود نیازهای اساسی خود همچون آب حساسیت از خود نشان دهد و رشد مطلوبی ننماید.
دما، نور، خاک و کود مناسب نهال گوجه سبز زودرس
از نظر شرایط محیط کاشت، نهال گوجه سبز زودرس جزء دسته درختان مناطق معتدل سرد محسوب میشوند، لذا تحمل سرمای زمستانی آنها تا حدود ۳۰- درجه سانتیگراد میباشد. اگر آبیاری آن به صورت مداوم و منظم اجرا گردد تحمل گرمای تابستان آن نیز مطلوب است. نهال گوجه سبز زودرس را باید جاهایی با نور کامل و تابش مستقیم آفتاب کاشت، زیرا درخت گوجه سبز زودرس با مکانهای سایه تناسب و سازگاری خوبی ندارد. به عبارت دیگر حداقل باید ۸-۶ ساعت نور مستقیم در محیط برای رشد مطلوب آن وجود داشته باشد. درست است که نهال گوجه سبز زودرس خاکی غنی با زهکش مناسب را میپسندد، اما اگر زهکش خاک خوب باشد تقریبا هر نوع از خاک را تحمل کرده و در آن رشد مناسبی خواهد داشت. جهت کاشت نهال گوجه سبز زودرس میتوان از مخلوط خاک معمولی، خاک برگ به همراه ۱۰ درصد شن استفاده نمود.
آفت و بیماری نهال گوجه سبز زودرس
از بین آفاتی که نهال گوجه سبز زودرس صدمه وارد میکنند میتوان به آفاتی نظیر شته، کنههای گیاهی، شپشکهای گیاهی یاد کرد و در بین بیماریهای رایج نیز از انواع بیماریهای قارچی لکه برگی و باکتریایی، پوسیدگیهایی چون پوسیدگی قهوهای گل و میوههای جوان، قانقاریا و پوسیدگی طوقه نام برد. در صورت نیاز به سمپاشی جهت مبارزه و کنترل آفات و بیماریها باید از آفتکش و سموم مناسب جهت دفع هر یک استفاده نمود.
تکثیر نهال گوجه سبز زودرس
عمدهترین روش تکثیر گوجه سبز پیوندزنی میباشد. طرز کار به بدین گونه است که پیوندک را از درختان گوجه سبز که کیفیت مطلوب و خوبی دارد جدا کرده و سپس آن را بر روی پایهای مناسب پیوند میزنند. شایان ذکر است که یکی از روشهای مناسب پیوندزنی، پیوند شکمی یا T نام دارد و این پیوند را در مواقعی که گیاه فعال است و به نوعی پوست میدهد میتوان آن را انجام داد که اواخر بهار و اوایل تابستان زمان مساعد برای انجام این نوع پیوند بیان گردیده است.
خواص دارویی نهال گوجه سبز زودرس
این گیاه سرشار از انواع ویتامینها از جمله ویتامین C میباشد که جهت تقویت لثه مفید و موثر است. گوجه سبز تازه عامل موثری در بهبود حالت یبوست است که این ویژگی به دلیل غنی بودن آن از فیبر، پکتین و غیره ناشی میشود. به طوری که وجود فیبر سبب افزایش مدفوع در روده گشته و لذا تحریک آن جهت دفع میگردد. بر اساس عقیده متخصصین حوزه سلامت مصرف گوجه سبز زودرس سبب درمان سرفههای مزمن، گلو درد، استفراغ و غیره موثر واقع میگردد.
برای اطلاع از ارقام موجود وقیمت تماس بگیرید.
۰۹۳۵۷۱۳۳۵۹۰