درختان زینتی

سرو شیراز

نام مشترک: سرو ایتالیایی
نوع: سوزنی همیشه سبز
خانواده: Cupressaceae
محدوده بومی: ترکیه به ایران
زمان شکوفه: غیر گل
توضیحات شکوفه: غیر گل
خورشید: خورشید کامل
آب: متوسط
نگهداری: متوسط
برگ: همیشه سبز

 

آشنایی با سرو شیراز

درختی است مخروطی شکل و نوک تیز، بلند و باریک، که تا سطح زمین پوشیده از برگهای متراکم به رنگ سبز تیره است.دارای تنه باریک به رنگ قهوه ای مایل به خاکستری است . حالت رشد و شاخه های بسیار متراکم دارد .


در طراحی فضای سبز برای ایجاد مناظر منظم و تقویت خطوط عمودی به کار می رود. در زمین های بزرگ می توان آن را به عنوان مرز پیاده روهای عریض که به ساختمان منتهی می شوند بکاربرد. این درخت نباید درمعرض رطوبت زیاد یا خاک بسیار غنی قرار بگیرد، زیرا در این صورت رشد برگ ها تحریک شده موجب خم شدن شاخه ها به سمت خارج و آویخته می شود و به این ترتیب شکل متراکم و افراشته زیبای درخت از بین خواهد رفت.

این درخت سرمای شدید را تحمل می کند و در نواحی خشک تر ساحلی بسیار بیشتر عمر می کند. گرما را تحمل می کند. یخبندان سبک را تحمل می کند. ولی به سرمای مفرط یا انجماد طولانی مدت حساس است.خاک عمیق و نه چندان غنی با زهکش خوب را ترجیح می دهد.به غیر از هرس خشکه برداری، نیازی به هرس ندارد و گل‌دهی سروناز در ماه‌های دی و بهمن اتفاق می‌افتد. میوه بذر این درخت همیشه سبز، در تیر ماه و آْذر ماه دوره رشد را پشت سر گذاشته است و البته بسیار پربار است. سرو ناز با دو روش گلدانی و زمینی تولید می‌شود. در شیوه گلدانی کشت مستقیم انجام می‌شود و در روش زمینی از بازکاشت استفاده می‌شود. این درخت را در دو سالگی از نهالستان به باغ انتقال می‌دهند.

سیستم ریشه ای در سرو شیراز کاملا سطحی است. یعنی هیچ مشکلی برای جابجای این درخت وجود ندارد.

بزرگترین نقطه ضعف این درخت همین سیستم ریشه است.که در مکان های با باد شدید قابل کشت نمی باشد.

 

 

روش نگه‌داری درخت سرو شیراز

آبیاری

آبیاری درخت سرو در دو سال ابتدایی کاشت آن از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا باعث استحکام ریشه‌ی‌ نهال در خاک می‌شود. بهتر است، آبیاری را در هنگام خشک شدن کامل خاک انجام دهید. همچنین در فصل تابستان به علت سریع خشک شدن خاک، باید آبیاری منظم انجام شود.

 نور

سرو شیراز برای رشد به نور کامل و مستقیم نیاز دارد. کمبود آفتاب می‌تواند باعث کاهش رشد و تغییر رنگ برگ‌های این درخت شود. بهتر است سرو ناز را در مکانی بکارید که حداقل 6 ساعت نور مستقیم آفتاب دریافت کند.

خاک

سرو شیراز، نسبت به خاک‌های اسیدی و قلیایی حساسیت ندارد به همین دلیل برای انتخاب خاک، می‌توانید از ترکیب خاک باغچه، خاک برگ، شن و پیت‌ماس استفاده کنید. فراموش نکنید که زهکشی خاک باید به خوبی انجام شود.

کوددهی

معمولاً درخت‌های بالغ سرو شیراز نیازی به کود ندارند اما بهتر است سالی یک‌بار در فصل بهار با کود مناسب آن‌ها را کوددهی کنید.

محل رشد

سرو شیراز بهترین است در لایه های ماسه ای خوب زهکشی شده. در آفتاب کامل با رطوبت متوسط ​​کشت شود. مقداری خشکسالی را تحمل می کند. در آب و هوای خشک از نوع مدیترانه ای بسیار خوش رشد است و در بسیاری از مناطق ایران نیز براحتی رشد می کند.

در کشورمان در بیشتر نقاط قابل کشت است. ولی بهترین فرم و زیبایی را در مناطقی همچون شیراز.اصفهان مناطق ییلاقی تهران و اکثر مناطق غرب ایران دارد.

در شمال کشور با وجود رشد سریع و سازگار بودن با آب و هوای شمال.هیچگاه به آن فرم دلخواه دست پیدا نمیکند.

 

 

چالش ها و مسائل

هیچ حشره یا مشکل جدی وجود ندارد. کنه های عنکبوتی در بعضی از مناطق به شاخ و برگ حمله می کنند.

 

استفاده از باغ

شکل ستونی باریک گاهی اوقات جابجایی در مناظر مسکونی دشوار است. نمونه خوبی در اطراف ساختمانهای بلند.

 

بیشتر بحوانید:نگهداری از کاج الودی

 

 

 

 

برای اطلاع از ارقام موجود وقیمت تماس بگیرید.
۰۹۳۵۷۱۳۳۵۹۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *