درختان میوه

درخت زردآلو

درخت زردآلو یک درخت میوه فوق‌العاده است که برای تولید زردآلوهای زیبا به مراقبت کمی نیاز دارد، اما رشد و پرورش آن آسان است.

مهمترین ارقام نهال درخت زرد آلو که از لحاظ تجاری سود بالایی دارند در جدول زیر ذکر شده است عمر اقتصادی درختان تقریبا مشابه و حدود 35 سال میباشد:

 

رقم زمان باردهی سال ثمردهی منطقه مناسب کاشت
تخم مرغی اواخر بهار سال دوم سردسیری
انبه ای اواسط تابستان دیر رس ترین رقم(سال سوم) سردسیری
کستل اوایل تابستان سال دوم سردسیری
رویال اوایل تابستان سال اول بسیار سردسیری
پرتقالی اواسط تابستان سال دوم سردسیری
قرمز اوایل تابستان سال سوم مقاوم به سرما گرما و کم آبی
تیلتون اواخر بهار سال دوم سردسیری

 

بهترین آب و هوا برای رشد درخت زردآلو

زردآلو احتمالاً از ارمنستان سرچشمه گرفته است و همچنین هزاران سال است که در بخش‌هایی از چین رشد می‌کند. این درخت به آب و هوایی نیاز دارد که زمستان آن به اندازه کافی سرد باشد تا بتواند یک دوره خواب برای آن فراهم شود. درختان زردآلو برای میوه دهی به ساعات مشخصی بین 0 تا 7/2 درجه سانتیگراد نیاز دارند که به آن ساعت سرما گفته می شود، اما در دمای زیر صفر درجه دوام نمی آورند. و با گرمای بالای 37 درجه تابستان به خوبی سازگار نمیشوند.

برای رشد و تولید میوه، درختان زردآلو باید در مکانی کاشته شوند که دوره های طولانی یخبندان یا یخبندان دیررس نداشته باشد. با این حال، میوه رشد نمی کند مگر اینکه درختان حداقل تعداد بین 500 تا 1000ساعت سرما را دریافت کنند.

ساعات سرما، تعداد ساعاتی است که درخت در دمای بین 0 تا 7.2 درجه سانتیگراد پس از ریزش برگهای درخت در پاییز سپری می کند. از آنجایی که زردآلو در ماه های بهمن و اسفند شکوفا می شود، مناطقی که باران یا باد شدید در این ماه ها وجود دارد، مکان مناسبی برای پرورش این میوه نیستند. باران در هنگام گلدهی و میوه دهی نیز می تواند منجر به بیماری شانکر باکتریایی شود. هوای بسیار گرم همچنین می تواند مشکلاتی را برای رسیدن زردآلو ایجاد کند و بهترین مکان برای رشد این میوه جاهایی است که دمای تابستان معتدل و هوای بهاری معتدل و خشک است.

 

بهترین انواع خاک برای رشد زردآلو

زردآلو در خاک عمیق و با زهکشی مناسب بهتر رشد می کند. این درختان به آبیاری منظم و عمیق نیاز دارند، بنابراین خاک های سنگین می توانند به دلیل مشکلات زهکشی منجر به بیماری در سیستم ریشه شوند. درختان زردآلو به نمک و بور موجود در خاک نیز حساس هستند. آزمایشگاه خاک می تواند غلظت این مواد شیمیایی را در خاک شما تعیین کند و توصیه هایی برای اصلاح مشکلات شوری خاک و pH برای رشد زردآلو به شما ارائه دهد.

 

بهترین مکان برای کاشت درخت زردآلو

زردآلو اولین درخت میوه ای است که در اوایل بهار شکوفا می شود. کاشت زردآلو در جایی که سرما تا اواخر بهار ادامه دارد خطرناک است. یخبندان جوانه ها و شکوفه های گل را از بین می برد. در مناطق خنک تابستانی، زردآلوها را در مقابل حصار یا دیوار جنوب یا جنوب غربی پرورش دهید یا آنها را در گلدان داخل گلخانه پرورش دهید.

زردآلو را در آفتاب کامل بکارید. آنها می توانند در سایه جزئی رشد کنند، اما بازدهی کمتری نسبت به زمانی دارند که در آفتاب کامل قرار گیرند.

زردآلو را در خاک لومی با زهکشی خوب بکارید. زردآلو ریشه های مرطوب را دوست ندارد.

زردآلو در خاک خنثی یا کمی قلیایی با محدوده pH خاک 6.7 تا 7.5 بهترین رشد را دارد.

از کاشت زردآلو در جاهایی که بادخیز باشد یا در نقاط پستی که تجمع سرما در آنجا بیشتر است خودداری کنید.

 

فاصله بین درختان زردآلو

 یک درخت زردآلو با اندازه کامل و استاندارد می تواند از 6 تا 9 متر بلند شود. فضای بین انواع  درختان استاندارد 6 تا 8 متر از هم میباشد. رقم های زردآلوهای کوتاه می توانند از 5/3 تا 5/4 متر قد داشته باشند. درختان کوتاه به فضایی به فاصله 5/3  تا 5/4 متر نیاز دارند. در شکل زیر مقایسه قد درخت در مراحل مختلف با قد یک انسان بالغ نشان داده شده است.

 

گرده افشانی درخت زردآلو

اکثر زردآلوها خود بارور هستند و اگر به تنهایی کاشته شوند میوه می دهند. ریلند وپرفکشن تنها گونه هایی هستند که خود بارور نیستند. آنها به زردآلو دیگری در شعاع حدود 90متری نیاز دارند. کاشت دو رقم در نزدیکی یکدیگر که امکان گرده افشانی متقابل را فراهم می کند، عملکرد هر درخت را افزایش می دهد.

عملکرد درخت زردآلو

 یک درخت زردآلو با اندازه کامل می تواند70 تا 90 کیلوگرم میوه و انواع کوتاه 20 تا 40 کیلوگرم میوه در سال تولید کند.

 

 

مراقبت از درخت زردآلو، مواد مغذی و آب

اولین تابستان پس از کاشت، هر هفته درختان زردآلو را آبیاری کنید. هنگامی که نهال مستقر شد، به آبیاری کمتری نیاز دارد. در طول زمانی که حجم میوه ها زیاد می شوند، خاک را به طور یکنواخت مرطوب نگه دارید تا میوه ها به اندازه کامل برسند.

آب آبیاری را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که نمک، بور یا کلر زیادی ندارد.

تغذیه درختان در اوایل بهار؛ چند سانتی متر از کمپوست کهنه یا کود کهنه را در اطراف هر درخت پخش کنید. همچنین در فصل بهار درختان با کود همه منظوره (10-10-10) قبل از تشکیل میوه تغذیه شوند.

اگر رشد درخت کند است خاک را برای کمبود مواد مغذی آزمایش کنید. اگر با رشد شدید و بیش از حد شاخه ها و برگ ها مواجه شدید و ظاهر درخت سرسبز بود. یک گیاه پوششی(تراکم برگ بالا) در اطراف درختان بکارید تا مقداری از نیتروژن اضافی خاک را مصرف کنند.

زردآلو در اوایل بهار گل می دهد. معمولا قبل از هلو و شلیل. جوانه ها و گل ها باید از یخ زدگی محافظت شوند. هنگامی که یخبندان پیش بینی می شود، یک پوشش متحرک را روی گیاهان قرار دهید و در طول روز پوشش را بردارید. 

 

 

انواع بلند و استاندارد زردآلو را به  شکل ساختاری با مرکز باز آموزش دهید. آموزش درخت زردآلو در آب و هوای سرد، به شکل یک هرم اصلاح کنید و زردآلوهای کوتاه با رشد عمودی را به صورت ساختار هرمی آموزش دهید.

 

هرس درخت زردآلو

زردآلو هم روی شاخه ها و ساقه هایی که سال گذشته رشد کرده اند و هم روی شاخه های مسن میوه می دهد. ساقه ها و شاخه های جانبی قدیمی و فرعی که دیگر میوه نمی دهند را تنک کنید. با این کار به  رشد شاخه های جوان و میوه دهی آنها کمک می شود و نور و فضای زیادی برای رشد و باردهی ایجاد می کند. با انجام هرس همه شاخه های بیمار، مرده و شکسته جدا میشوند. شاخه های عمودی با رشد سریع به نام جوانه های آبی را حذف کنید. شاخه هایی که از ریشه در زیر خاک رشد می کنند، به نام مکنده را حذف کنید. شاخه های متقاطع با هم و شاخه هایی که در تماس با هم هستند می توانند به یکدیگر آسیب برسانند را هرس کنید. شاخه های انشعاب V- شکل را که فاق نامیده می شوند را بردارید. چون شاخه های باریک فاق نمی توانند وزن میوه را تحمل کنند. میزان هرس هر سال نباید بیش از یک سوم کل درخت باشد. هرس را در هوای خشک تابستانی که بیماری ها خوابیده اند، انجام دهید. زردآلو زمانی که در زمستان هرس می شود بیشتر مستعد ابتلا به برفک باکتریایی است. این بیماری می تواند از طریق محل هرس وارد گیاه شود. درختانی که بوسیله هرس تنک نشده اند و میوه بیش از حد می دهند ممکن است سال بعد کم میوه بدهند یا اصلا میوه ندهند.

 

برداشت زردآلو

زردآلو دو تا چهار سال پس از کاشت شروع به میوه دهی می کند. برداشت زردآلو در اواسط تا اواخر تابستان اتفاق می افتد. میوه این درختان در طی یک دوره زمانی حدوداً سه هفته ای می رسند. برای تعیین اینکه آیا میوه برای چیدن آماده است یا خیر، میوه را در دست خود بگیرید و آن را به آرامی با دست که به شکل فنجان دور میوه قرار گرفته بچرخانید. اگر به راحتی از ساقه  کنده شود رسیده است. زردآلوی رسیده کمی نرم و طعم شیرین خواهد داشت. اجازه دهید تا زمانی که ممکن است زردآلو روی درخت برسد.

شما میتوانید نهال میوه زرد الو خود را از نهالستان جلیلی وثوق (مبین نهال )تهیه نمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *