گلهای آپارتمانی

سن پدرو

کاکتوس اکینوپسیس پاکانوی، یا همان کاکتوس سن پدرو Sanpedro ، نام یک گونه از سرده ی اکینوپسیس بوده و نام علمی این کاکتوس Echinopsis pachanoi و trichocereus pachanoi می باشد .

در چندین کشور دیگر از جمله آمریکای جنوبی و در برخی از کشورهای گرمسیری در قاره‌های دیگر، نیز رشد می‌کند.محل رشد آن در ارتفاع ۱۵۰۰ تا ۳۵۰۰ متر بالاتر از سطح دریا است.

سن پدرو دارای گسترش زیاد و جمعیت پایدار است و در زیستگاه خود به شکل درخت مانند و چند شاخه وجود دارد سن پدرو به نسبت سایر واریته های هم خانواده خود می‌تواند دمای کمتری را تحمل کند.

  • این کاکتوس ها در شرایط ایده آل بین ۴ الی ۶ متر رشد خواهند کرد .
  • گسترش کاکتوس سن پدرو چیزی بین ۱/۵ الی ۲ متر می باشد .

تریکو سرئوس پروویانا یا اکینوپسیس پروویانا Trichocereus peruvianus هم از خانواده ی آن محسوب می شود و بیشتر اوقات با سن پدرو به علت شباهت بسیار زیاد اشتباه گرفته می شود . تیغ ها سفید رنگ بوده و نسبت به تریکو سرئوس کوتاه تر هستند.

 

تاریجچه سن پدرو

کاکتوس سن پدرو که به نام تریکوسروس پاچانوا نیز نامیده می شود یک کاکتوس خود رو در نواحی کوه های اند کشور پرو است .این کاکتوس بسیار مقاوم و سریع رشد است .هر سال حدود ۳۰ سانتی متر رشد می کند و می تواند به ارتقاع ۶ متر هم برسد.

دارای ۶ تا ۸ پره در اطراف خودش است .قدمت مصرف ان به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد .دشمن ها و جادوگران پرو از ۲۲۰۰ سال قبل از میلاد مسیح از ان در مراسم های مذهبی استفاده می کردند .نقاشی های درون غار در پرو نشان که مربوط به ۱۳۰۰ سال قبل از میلاد  مسیح است مصرف انرا در بین اقوام پرو نشان می دهد .

ام سن پدرو بعد از ورود اروپاییان به امریکا و مسیحی شدن انها بر روی این کاکتوس گذاشته شد .زیرا سنت پیتر مقدس که اقوام پرو و امریکایی جنوبی را مسیحی کرد ابراز داشته بود که او نگه دارنده کلید (اسمان )بهشت است و چون مردم اند با استفاده از این کاکتوس خود را در بهشت(اسمان ) می دیده اند نام این کاکتوس را کلید(اسمان ) بهشت به نام سنت پیتر  به لحجه خودشان سن پدرو نامیده اند.

 

ویژگی های سن پدرو

این کاکتوس در صورت داشتن شرایط مساعد می تواند گلدهی را تجربه کند . این کاکتوس ها در تابستان گل دهی می کنند . دارای گل هایی بسیار بزرگ ، خوشبو ، سفید با حاشیه ی صورتی می باشند .

قطر این گل ها حدودا ۲۰ الی ۲۲ سانتی متر هستند . دارای میوه هایی نسبتا درشت، رنگ سبز تیره و به طول ۶ سانتی متر می باشد

این کاکتوس ها به طور متوسط سالیانه ۳۰ سانتی متر رشد می کنند بشرط آنکه شرایط ایده آل محیط را تجربه کنند . این کاکتوس ، در هنگام برش شبیه ستاره بوده و معمولا از ۶ الی ۸ پر تشکیل می شوند .

در صورت قرار گرفتن در معرض خورشید از سبز به بنفش و آبی گرایش پیدا می کند .

 

 

 

شرایط اکولوژیک سن پدرو

 خاک

کاکتوس سن پدرو نیاز به خاکی با قدرت زهکش بالا احتیاج دارد. استفاده از ترکیبات پرلیت + ماسه + ورمی کمپوست + کوکوپیت  به صورت مساوی شرایط ایده آل را برای رشد آنها فراهم می کند  و همچنین ازخاک های کاکتوس آماده می توان استفاده کرد.

آبیاری

این کاکتوس به آبیاری منظم نیاز دارد، توجه داشته باشید که قبل از هر آبیاری خاک گلدان تا ۲ سانت خشک شود. این کاکتوس به آبیاری زیاد حساس است و آب زیاد موجب پوسیدگی ریشه آن می شود به همین دلیل در هنگام آبیاری از خشک شدن خاک کاکتوس اطمینان حاصل کنید.

اگر کاکتوس شما دارای ریشه کمی است نشان دهنده آبیاری بیش از حد آن است، برای آبیاری بهتر است آب را به دور از ریشه بریزید تا ریشه برای پیدا کردن آب داخل خاک بتواند آن را جستجو کند و گسترش یابد.

دما

بهترین دما برای نگهداری کاکتوس سن پدرو بین ۲۵ تا ۴۵ درجه می باشد در فصل زمستان هم نباید دما زیر ۱۰ درجه نرسد.

نور

کاکتوس ها نسبت به دیگر گیاهان دیگر از نیاز نوری بیشتری برخوردار هستند به همین دلیل به نور زیاد احتیاج دارد، اگر کاکتوس را در مقابل نور فیلتر شده و یا دارای سایه قرار دهید کاکتوس شروع به رشد علفی می کند که به مرور باریک می شود.

کود دهی

به طور ماهانه با کودهای کامل تغذیه شود. در فصل رشد یعنی بهار و تابستان از کود های دارای نیتروژن با غلضت کم استفاده کنید

تعویض گلدان

با بزرگ شدن گیاه و نداشتن فضای کافی رشد کاکتوس باید با توجه به رشد آن گلدان آن هم بزرگ تر شود، زیرا با نبود مواد مغذی در خاک کمک کم کاکتوس دچار کمبود می شود که قبل از رسیدن به این مرحله باید اقدام به تعویض گلدان و خاک کاکتوس کنید.

 

 

 

نکاتی مهم برای خرید

کاکتوس سن پدرو (Echinopsis pachanoi) معمولاً با کاکتوس مشابه خود تریکو سرئوس (Trichocereus peruvianus) که حاوی مقادیر کم مسکالین است اشتباه گرفته می‌شود.

تشخیص کاکتوس سن پدرو

   کاکتوس سن پدرو باید به صورت ۶  الی ۸ پر و ستاره ای شکل باشد .قطر ساقه ی این کاکتوس بزرگتر نسبت به نمونه های مشابه می باشد . این کاکتوس ها دارای تیغ هستند .

  نمونه های مشابه :

    Myrtillocactus Geometrizans

    Stetsonia Coryne

    Pilosocereus Azureus

 کاکتوس سن پدرو دارای خارهای ۴ الی ۶ شاخه است که طول هر کدام از این خار ها بین ۲ الی ۳ میلی متر می باشد .  رنگ تیغ ها در زمان جوانی به رنگ قهوای بوده که با گذشت زمان به رنگ سفید گرایش پیدا می کنند .

 

 

نحوه کاشت وتکثیر آن

1 – کاشت بذر:

کاشت این کاکتوس ها به آسانی از طریق بذر صورت می گیرد . بستر مناسبی از شن + پیتماس تهیه کرده و بذر ها در عمق ۲ سانتی متری بکارید .   خاک را مرطوب کنید و در محیط روشن و به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید تا بذر ها جوانه بزنند .

2– کاشت از طریق قلمه:

  •   قلمه هایی به طول ۱۰ سانتی متر از گیاه مادر جدا کنید .
  •   قلمه ها را بمدت چند روز در محل سایه و خنک قرار دهید تا زخم ها به اصطلاح پینه ببندد .
  •    بعد از انجام این کار بستر مناسبی از ماسه + کوکوپیت تهیه کرده و قلمه ها را در آن بکارید .
  •    هر ۱۰ روز یک بار به قلمه ها آب بدهید و در محلی روشن و غیر مستقیم نور خورشید قرار دهید .
  •    دما بهتر است ۲۵ درجه ی سانتی گراد باشد .

 3– کاشت پاجوش ها:

  •    پاجوش ها را از گیاه مادر جدا کنید .
  •    در خاک های ذکر شده بکارید .
  •     در محیطی روشن و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید .

4 – تکثیر از طریق پیوند:

از کاکتوس سن پدرو برای پایه ، پیوندک انواع کاکتوس ژمینو و … می توان استفاده کرد .

 

 

برای اطلاع از ارقام موجود وقیمت تماس بگیرید
۰۹۳۵۷۱۳۳۵۹۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *